pátek 27. dubna 2012

2012 NFL Draft - 15 nejlepších zbývajících hráčů v 2. kole

1. CB Janoris Jenkins, North Alabama, Senior
Nebýt jeho problémů mimo hřiště tak by Janoris Jenkins byl zvolen v Top 15.
2. WR Stephen Hill, Georgia Tech, Junior
WR s výbornou kombinací výšky a rychlosti, negativem je jeho špatný route running.
3. DE/OLB Courtney Upshaw, Alabama, Senior
Další obránce z mistrovského týmu Alabamy, univerzální hráč, který se projektuje spíše jako 4-3 DE.
4. TE Coby Fleener, Stanford, Senior
Spoluhráč Andrew Lucka ze Stanfordu, výborný receiving TE, ale problémem je jeho blokování.
5. OT/OG Cordy Glenn, Georgia, Senior
Na svou váhu velmi atletický a silný hráč schopný hrát jako Guard i Tackle.
6. OC/OG Peter Konz, Wisconsin, Senior
Zkušený hráč s perfektní technikou blokování a vůdce ničivé ofenzivní lajny Wisconsinu.
7. CB/FS Trumaine Johnson, Montana, Senior
Vysoký DB s dobrou agilitou a ball skillem, profiluje se spíše jako FS.
8. OT Jonathan Martin, Stanford, Senior
Další hráč z OL Stanfordu, má skvělou agilitu, ale musí zapracovat na síle a technice.
9. DT Devon Still, Penn State, Senior
Velmi schopný DT z Penn State, má skvělý instinkt a tvrdě pracující hráč.
10. OT/OG Amini Silatolu, Midwestern State, Senior
Prospect z DIV-II, kde hrál jako Tackle, ale v NFL se projektuje jako Guard. Silný a tvrdý hráč.
11.WR Alshon Jeffery, South Carolina, Junior
Velký possesion WR, velmi silný, ale je zde risk v podobě charakteru a tréninkové morálce.
12. DT Alameda Ta'amu, Washington, Senior
Velký a silný NT, nečeká se od něj žádná velká agilita a bude zajímat zejména 3-4 týmy.
13. DT Jerel Worthy, Michigan State, Junior
Talentovaný hráč, ale často se v zápasech vypaří a nehraje na 100%.
14. DE Vinny Curry, Marshall, Senior 
Před senior sezónu projektovaný jako hráč prvního kola, ale přibral váhu a ztratil výbušnost, i tak ale dobrý hráč.
15. OT Mike Adams, Ohio State, Senior
Má pro OT žádanou výšku a dlouhé ruce, v zápasech však velmi nekonzistentní a časté problémy s technikou.

2012 NFL Draft Grade - zhodnocení prvního kola

První kolo NFL Draft 2012 máme úspěšně za sebou a musím se přiznat, že se jednalo o nejlepší první kolo, které jsem doposud sledoval. Nová kolektivní smlouva a v ní zakotvené platové stropy pro nováčky měli jednoznačně příznivý dopad na množství výměn v prvním kole. 9 výměn v prvním kole ještě nikdy neproběhlo a mělo to příznivý dopad i na délku draftu což ti ospalejší, kdo sledovali Draft, jistě ocenili..



Mějte na paměti, že se jedná o hodnocení draftu, tudíž kdy jaký tým zvolil konkrétního hráče a nutně neodráží kvalitu hráče nebo jeho potenciální výkony v budoucnosti. Dále bych chtěl varovat, že tento článek je krajně neobjektivní a neručím za to, že si při jeho čtení vyvinete nenávist k mé osobě, změníte svůj pohled na NFL nebo týmovou příslušnost.

Abyste četli až do konce, tak na závěr pár ocenění pro týmy a GMs.


1. Indianapolis Colts

QB Andrew Luck, Stanford: A

Naprosto očekávaná volba. Colts tímto získali jednoho z nejlepších QB za několik posledních let a nástupce Peytona Manninga. Luck bude mít těžký první rok, nemá okolo sebe dostatek dobrých hráčů, obrana přechází do 3-4 a celý coaching staff je nový.

2. Washington Redskins
QB Robert Griffin III, Baylor: A-

Další dobrý QB v letošním draftu. Redskins vsadili vše na jednoho hráče a obětovali opravdu hodně draft picků. Griffin skvěle zapadne do offense Redskins a spolu s výbornou obranou to může být recept na úspěch.

3. Cleveland Browns
RB Trent Richardson, Alabama: A-

Browns nenechali nic náhodě a vytlačili Bucaneers ze hry o nejlepšího RB v draftu. Výměnou za to poslali k Vikings 4., 5. a 7. kolo což je slušná protiváha za posun o příčku nahoru v Top 5. Richardson je elitní 3 down RB a konkurence v divizi AFC North je zas o něco větší.

4. Minnesota Vikings
OT Matt Kalil, USC: A+

Jednoznačná výhra pro Vikings, získali několik picků navíc a stále mají svého hráče. Volba Kalila je pojištění jejich loňské investice do QB Pondera a mají nyní svého franchise QB i franchise LT. Kalil je jeden z nejlepších hráčů celkově v draftu a bude mít dlouhou kariéru v dresu Vikings.

5. Jacksonville Jaguars
WR Justin Blackmon, Oklahoma State: A-

Další vydařený trade v Top 10. Jaguars o Blackmona hodně stáli a pokud ho chtěli, tak museli nutně skočit před Rams. Využili situace, zaplnili díru v offense a dali QB Gabbertovi konečně nějakého schopného WR.

6. Dallas Cowboys
CB Morris Claiborne, LSU: B-

Cowboys se chopili šance a využili toho, že Rams těsně před nosem přišli o hráče, kterého chtěli. Claiborne je skvělý hráč, ale vyvstává otázka jestli neobětovali příliš. Celkově, ale Cowboys v offseason skvěle přebudovali svojí secondary, kdy mají jeden z nejlepších párů CB v NFL.

7. Tampa Bay Buccanners
SS Mark Barron, Alabama: B-

Bucs jsou jednoznačnými poraženými v Top 10. Mark Barron je skvělý hráč, ale nesmyslně tradovali dolů z pozice, kde mohli s naprostým přehledem získat CB Morrise Claibornea. Barron je automaticky starter v defense Bucs, ale Safety není tak hodnotná pozice.

8. Miami Dolphins
QB Ryan Tannehill, Texas A&M: B

Riskantní pick, buď se Tannehill stane konečně důstojným nástupcem Dana Marina nebo se zařadí do zástupu neúspěšných. Dolphins po příchodu nového HC Philbina přebudovali offense i defense, Tannehillovi může být nápomocen OC Mike Sherman, který byl dříve jeho HC u Aggies. Camp battle Tannehilla a Matta Moorea bude jedním z nejzajímavějších soubojů o pozici.

9. Carolina Panthers
LB Luke Kuechly, Boston College: A

Zde si Panthers nezaslouží nic než potlesk, získali jednoho z nejlepších obránců v draftu. Kuechly hráč s minimem negativ a na tomto místě je to jednoznačně nejlepší dostupný hráč. Panthers nyní notně vylepšili svůj LB corp., který už nyní obsahuje taková jména jako Jon Beason, James Anderson a Thomas Davis. Kuechly může hrát na jakékoliv ze tří pozic v 4-3 schématu.

10. Buffalo Bills
CB Stephon Gilmore, South Carolina: B-

Z tohoto picku mám smíšené pocity. Bills si získali hráče, kterého chtěli a Gilmore bude automaticky zlepšením obrany pro souboje s Patriots, ale nejsem zcela přesvědčen o kvalitách Gilmora. Určitě má velký potenciál k růstu, ale měl průměrné výkony v NCAA a Bills zde trochu sáhli dolů.

11. Kansas City Chiefs
DT Dontari Poe, Memphis: C-

Nejsem velkým fanouškem tohoto hráče, který hodně překvapil svými výkony během NFL Combine. Na svojí velikost je to velmi silný hráč a neskutečný atlet, ale v jeho neprospěch hovoří průměrné výkony v NCAA a taková kombinace je vždy zavání bustem. Chiefs určitě zaplnil potřebnou pozici, ale mohli tohoto hráč získat mnohem níže.

12. Philadelphia Eagles
DT Fletcher Cox, Mississippi State: A-

Fletcher Cox je jedním z hráčů. který trochu spadnul ze svých projektovaných pozic, tak Eagles neváhali a šli si nahoru pro něj a získali tak nejlepšího dostupného DT v draftu. Přední řady nyní ve složení Cole-Jenkins-Cox-Babin opravdu budí strach a Eagles předvádí skvělou práci se zakomponováním nové obrany.

13. Arizona Cardinals
WR Michael Floyd, Notre Dame: A-

Floyd je určitě přínosnou volbou pro Cardinals, ale mohli v této pozici vylepšit pozici OT nebo OLB. Arizona po odchodu Anquana Boldina hledala někoho, kdo uvolní více prostoru pro Larryho Fitzgeralda a pro tuto práci je Floyd perfektní a není nic lepšího než splnit přání svého nejlepšího hráče.

14. St. Louis Rams
DT Michael Brockers, LSU: B-

Rams nutně potřebovali zlepšit na interior DL, ale v této pozici měli spíše hledat prostředky jak vylepšit offense. Brockers je talentovaný hráč, ale má za sebou jeden dobrý rok a je spíše run stuffer. QB Sam Bradford nutně potřebuje více protekce a targety. Musím však Rams zatleskat, že z Cowboys vymámili další 2nd round, který by měli využít na posílení offense.

15. Seatttle Seahawks
DE Bruce Irvin, WVU: F+F+F+F+F+F+F+F=Matt Millen

Na tenhle pick nemám slov, Seahawks zase předvedli neskutečný zájeb. Vybrali vícekrát trestaného hráče, který byl experty odhadován na 3. kolo a umí jen jediné - speed rush. Loni jsem si myslel, že žádný pick Seahawks nemůže překonat OT Carpentera z loňska, mýlil jsem se.
Matt Millen schvaluje tento pick


16. New York Jets
DE Quinton Coples, North Carolina: B

Coples je velmi talentovaný hráč, ale jeho problémem jsou nevyrovnané výkony a občas se na hřišti tolik nesnaží. HC Rex Ryan bude muset použít svoje charisma, aby z tohoto hráče získal to nejlepší. Jets po loňské volbě DE Wilkersona nadále vylepšují svojí DL, která je srdcem 3-4 obrany.

17. Cincinnati Bengals
CB Dre Kirkpatrick, Alabama: B+

Kirkpatrick zůstal posledním dostupným CB s hodnotou prvního kola a Bengals zaplnili potřebnou pozici. Dá se však spekulovat, jestli Bengals udělali dobře, když byli stále dostupní takoví hráči jako DeCastro, Chandler Jones nebo Melvin Ingram.

18. San Diego Chargers
OLB Melvin Ingram, South Carolina: A+

Jednoznačně vytěžili z hlouposti ostatních a ukradli si tak jednoho z nejlepších hráčů celého draftu. Chargers šli do draftu s tím, najít druhého OLB k Shaunu Phillipsovi a tímto hráčem zaplnili potřebnou pozici. GM A.J. Smith si tak možná zachránil svojí práci a musel mít velký úsměv na tváři, když mu Ingram spadl do náruče.

19. Chicago Bears
DE Shea McClellin, Boise State: B+

Co se pozice týče, tak Bears předvedl skvělou volbu, dlouho hledali pass rushera, který by hrál oproti Juliusi  Peppersovi. Jsem však skeptický, jestli McClellin byl nejlepší dostupnou volbou. Přikláněl bych se spíš k Chandlerovi Jonesovi, nicméně McClellin je skvělým, talentovaným a tvrdě pracujícím hráčem, který musí být rád, že hraje pravě spolu s Peppersem.

20. Tennessee Titans
WR Kendall Wright, Baylor: B-

Velmi zajímavá volba pro Titans, který budují velmi explozivní passový útok. V této pozici si však myslím, že měli raději zvolit OG Davida DeCastra, který by výrazně zlepšil jejich run offense, která se loni opravdu trápila. Další možnosti mohlo být posílení DL. Wright je explozivní hráč, skvělý route runner s přidanou hodnotou na returnech a je mnohem rychlejší než by se podle časů na NFL Combine zdálo.

21. New England Patriots
DE/OLB Chandler Jones, Syracuse: A-

Patriots viděli, že jejich top hráč na boardu padá v draftu a chopili se šance. Získali jednoho z top pass rusherů v draftu takhle nízko, což by se dalo označit jako krádež za bílého dne, přesně v duchu Patriots. Je velkou neznámou v jaké defense nastoupí Patriots k prvnímu zápasu, ale v jakémkoliv systému je Chandler Jones hráčem s perfektní práci rukou a instinktem zabijáka.

22. Cleveland Browns
QB Brandon Weeden, Oklahoma State: D

Nejsem velkým fanouškem draftování hodně starých hráčů. Weedenovi bude zanedlouho 29 let a v době kdy mu končí rookie contract mu bude 33 let. Nepochybuji o jeho kvalitách a potřebě nahradit Colta McCoye, ale s přehledem by ho získali na začátku druhého kola.

Pokud Browns chtěli starého QB, tak měli radši vzít tohoto hráče


23. Detroit Lions
OT Riley Reiff, Iowa: A+

Lions oproti předcházejícím draftu pod novým vedením letos neměnili pozici a vydělali na tom. Reiff napodobil, svého předchůdce v dresu Iowy, Bryana Bulagu, který taktéž padal draft boardem. Lions získali náhradu za stárnoucí Jeffa Backuse a hráče, který se bude starat, aby Matt Stafford zůstal zdravý.

24. Pittsburgh Steelers
OG David DeCastro, Stanford: A+

Jako fanoušek Steelers jsem nadšený z toho, že tento hráč doslova padl Steelers do náruče. Steelers jsou dalším z týmů, kteří vydělali v tomto draftu. Získali nejlepšího OG posledních let a nemuseli proto nic udělat. DeCastro bude okamžitým zlepšením v OL Steelers a bude se velmi hodit v divizních soubojích s Ravens.

25. New England Patriots
LB Dont'a Hightower, Alabama: B-

Patriots zase překvapili a tohoto hráče u nich nikdo nečekal. Stejně jako v předchozí volbě využili situace, že Hightower propadl za Steelers a chopili se šance. Hightower je univerzální hráč v duchu filozofie HC Bellichicka a získali nejlepšího obránce, který zůstal. Velkou neznámou však bude kam tohoto hráče zařadí. Negativem je však, že Patriots už zbývají jenom 4 volby v draftu.

26. Houston Texans
OLB Whitney Mercilus, Illinois: B

Texans loni měli nejlepší obranu v celé NFL, tak se všeobecně předpokládalo, že spíš posílí útok a ve světle tohoto je Mercilus opravdovým překvapením. Je to hráč s velkým potenciálem, atleticky velmi dobře vybavený, ale taky riskantní. Má za sebou jedinou úspěšnou sezónu a zapojí se do rotace s Brooksem Reedem a Connorem Barwinem.

27. Cincinnati Bengals
OG Kevin Zeitler, Wisconsin: C

K dispozici byl stále OG Cordy Glenn, OG/C Peter Konz, DE Courtney Upshaw... a Bengals zvolí Zeitlera? Myslím si, že kterýkoliv z tří výše zmíněných je lepším hráčem než Zeitler. Bengals potřebovali zaplnit díru v OL a Zeitler zde odvede dobrou práci, ale Bengals mohli vybrat lépe.

28. Green Bay Packers
OLB Nick Perry, USC: A-

Packers nutně potřebovali dalšího hráče, který by tlačil na QB soupeře, celou loňskou sezónu se Clay Matthews snažil sebevíc, ale proti přesile nemohl uspět. Všeobecně považovaný spíše za 4-3 DE je Nick Perry lehkým překvapením. Packers však dlouhodobě odvádí dobrou práce při scoutování hráčů a snad vědí co dělají.

29. Minnesota Vikings
SS Harrison Smith, Notre Dame: A+

Vikings jednoznačně odvedli nejlepší práci. Podařilo se jim přelstít Browns, pak se vrátili zpátky do prvního kola pro jednoho z posledních dobrých SS v draftu a stálo je to jen 4. kolo. Při pohledu na současný depth chart je výběr Smithe jasný, získali skvělého playmakera a univerzálního hráče schopného bránit TE soupeře.

Nejspokojenější GM po draftu


30. San Francisco 49ers
WR A.J. Jenkins, Illinois: D-

Zde se nerozmýšlím a dám jednoznačné F. Nevím na co ve War Room 49ers mysleli, ale použili první volbu na hráče z konce druhého kola, který je kopií WR Manninghama, kterého v offseason podepsali jako volného hráče. 49ers nepochybně potřebovali zlepšit vertikální passovou hru, ale s takovými hráči, kteří byli stále k dispozici se tahle volba akceptuje těžko.

31. Tampa Bay Buccaneers
RB Doug Martin, Boise State: A

Tampa nedokázala získat Trenta Richardsona a bylo jednoznačné, že budou chtít získat Martina a museli se nutně dostat před New York Giants. Nový HC Greg Schianno chce postavit svojí offense především na hře po zemi a potřeboval druhého k RB k Blountovi. Martin je výborný a vyzrálý hráč schopný hrát 3rd downy což u nováčků často nevidí. Skvělá volba.

32. New York Giants
RB David Wilson, Virginia Tech: D+

Tak tady nevím, jestli Giants zazmatkovali nebo se jím pomíchali jména na draft boardu. Nečekali, že jim Tampa ukradne jejich hráče před nosem a nakonec vybrali RB, který má problémy s fumbly a je hodně podobný jejich současnému RB Bradshawovi. Udělali by mnohem líp, kdyby posílili OL.



Vítěz draftu: Vikings GM Rick Spielman a jeho psychologické hrátky
Poražený draftu: Kdokoliv, kdo rozhodl, že Seahawks vyberou Bruce Irvina
Nejlepší value pick: Pittsburgh Steelers a volba OG Davida DeCastra
Největší kandidát na bust: NT Dontari Poe, Kansas City Chiefs
Cena Matta Millena: GM John Schneider
Cena Ala Davise: GM Trent Baalke za výběr WR, který zaběhl 4.39s na 40yd Dash
Cena Jerryho Jonese: Jerry Jones za obětování 2.kola

úterý 24. dubna 2012

NFL Mock Draft - finální 1.kolo

Za dva dny tu již máme dlouho očekávaný NFL Draft, takže zde máte finální verzi mého Mock Draftu. Uvítám komentáře a věcnou diskuzi :)

1. Indianapolis Colts
QB Andrew Luck, Stanford, Junior

Alternativy: -


Alternativy: -


3. Minnesota Vikings
OT Matt Kalil, Southern California, Junior

Alternativy: CB Morris Claiborne, WR Justin Blackmon


4. Cleveland Browns
RB Trent Richardson, Alabama, Junior

Alternativy: WR Justin Blackmon, QB Ryan Tannehill


5. Tampa Bay Bucaneers
CB Morris Claiborne, LSU, Junior 

Alternativy: RB Trent Richardson, LB Luke Kuechly


Alternativy: DT Fletcher Cox, OT Rilley Reiff


7. Jacksonville Jaguars
WR Michael Floyd, Notre Dame, Junior 

Alternativy: DE Quinton Coples, Trade Down


8. Miami Dolphins
QB Ryan Tannehill, Texas AM, Senior

Alternativy: WR Michael Floyd, OT Rilley Reiff



Alternativy: DT Fletcher Cox, OT Rilley Reiff



Alternativy: OT Rilley Reiff, WR Michael Floyd


11. Kansas City Chiefs
OG David DeCastro, Stanford, Senior

Alternativy: DT Dontari Poe, CB Dre Kirkpatrick


12. Seattle Seahawks
LB Luke Kuechly, Boston College, Junior

Alternativy: DE Melvin Ingram, DT Fletcher Cox



Alternativy: WR Michael Floyd, OT Rilley Reiff


14. Dallas Cowboys
SS Mark Barron, Alabama, Senior

Alternativy: OG David DeCastro, DT Fletcher Cox



Alternativy: DE/DT Quinton Coples, OG/OT Cordy Glenn


16. New York Jets
DE/OLB Chandler Jones, Syracuse, Junior

Alternativy: DE/OLB Courtney Upshaw, SS Mark Barron


17. Cincinnati Bengals
CB Dre Kirkpatrick, Alabama, Junior

Alternativy: CB Janoris Jenkins, OG/OT Cordy Glenn


18. San Diego Chargers
OT Rilley Reiff, Iowa, Junior

Alternativy: OG/OT Cordy Glenn, DE/OLB Courtney Upshaw



Alternativy: DT Michael Brockers, DE Whitney Mercillus


20. Tennessee Titans
DT Dontari Poe, Memphis, Junior

Alternativy: C Peter Konz, DT Devon Still


21. Cincinnati Bengals
DE/OLB Courtney Upshaw, Alabama, Senior 

Alternativy: SS Mark Barron , RB David Wilson


22. Cleveland Browns
OG Cordy Glenn, Wisconsin, Junior

Alternativy: WR Stephen Hill, RB David Wilson


23. Detroit Lions
OT Jonathan Martin, Stanford, Senior

Alternativy: OT Mike Adams, C Peter Konz


24. Pittsburgh Steelers
ILB Dont'a Hightower, Alabama, Senior

Alternativy: OT Mike Adams, CB Trumaine Johnson



Alternativy: WR Stephen Hill, TE Coby Fleener


26. Houston Texans
WR Stephen Hill, Georgia, Junior

Alternativy: C Peter Konz, OT Zebrie Sanders


27. New England Patriots
DE Whitney Mercilus, Illinois, Junior

Alternativy:  DE/OLB Ronnell Lewis , DT Devon Still


28. Green Bay Packers
DE/OLB Shea McClelin, Boise State, Senior

Alternativy: CB/FS Trumaine Johnson, DE/OLB Nick Perry


29. Baltimore Ravens
C Peter Konz, Wisconsin, Junior

Alternativy: WR Rueben Randle, DE/OLB Nick Perry


30. San Francisco 49ers
WR Rueben Randle, LSU, Junior

Alternativy: CB Trumaine Johnson, DE/OLB Nick Perry


31. New England Patriots
DT Jerel Worthy, Michigan State, Junior

Alternativy: DT Devon Still, Trade Down


32. New York Giants
RB Doug Martin, Boise State, Senior

Alternativy: C Peter Konz, TE Dwayne Allen