pátek 26. dubna 2013

2013 NFL Draft - 1st Round Review




V dnešním zhodnocení draftu bych se nejdříve napsal pár slov o draftu jako celku. S letošním rozložením top picků (respektive jejich nedostatku) a spolu s novou CBA, která omezuje platy nováčků a tím snadnější tradování picků, jsme se opět dočkali velmi dramatického draftu plného překvapení. Celkově bylo během draftu uskutečněno 5 výměn picků prvního kola, což o tři méně než loňský rekord osmi výměn. Co se vysílání draftu týče, tak NFL Network udělá určitě velký krok vpřed, když neukazovala hráče z green room na telefonu. Zajímavou perličkou byli fotky hráčů z dětství. Co mě ale osobně vadilo, bylo nesmyslné natahování celého draftu, asi stárnu nebo nemám takovou výdrž v časných ranních hodinách, ale některé pasáže již doslova překypovali americkým patosem.




1. Kansas City Chiefs

OT - Eric Fisher, Central Michigan

Známka: A

Nováček mezi GM, John Dorsey neměl příliš mnoho na výběr a volil mezi Fisherem a Joeckelem z Texas A&M. Chiefs se zjevně rozhodovali podle toho, který hráč se více líbil trenérům. Fisher je také jistější volba pokud se Chiefs nepovede poslat Brandona Alberta k Dolphins, protože Fisher je vhodnější na pozici RT než Joeckel. Celkově neměli co zkazit a vzali jistotu.



2. Jacksonville Jaguars

OT - Luke Joeckel, Texas A&M

Známka: A-

Jaguars mají nepopiratelně mezeru na pozici OT a vzali nejlepšího možného hráče, ale proč jsem přidal mínus? Eugene Monroe patří ke kvalitnějším LT a s volbou Joeckela mají Jaguars nyní dva projektované LT a nikoho, kdo by se vyloženě hodil na pravou stranu. Na Floridě nejspíše tiše doufali, že Chiefs vyberou právě Joeckela a jim zbyde Eric Fisher, který je projektován jako lepší RT.



3. Miami Dolpins - Trade s Oakland Raiders

DE - Dion Jordan, Oregon

Známka: B

Pro většinu určitě největší šok draftu. Od Miami se čekala agresivní taktika, ale že by šli nahoru právě pro DE, to nikdo nečekal. Z pohledu Dolphins jde o adekvátní trade, protože obětovali pouze jeden ze svých dvou picků v druhém kole. GM Jeff Ireland má zjevně připravený dobrý plán jak vyřešit chybějícího LT na svém rosteru. Co se samotného hráče týče, tak Dolphins získali nejlepšího pass rushera letošního draftu, který je schopen okamžitě hrát ve své první sezóně, také utvořili vskutku impozantní a nesmírně explozivní duo DE, jejichž hlavním úkolem je nahánět Toma Bradyho.

4. Philadelphia Eagles

OT - Lane Johnson, Oklahoma

Známka: B+

V Draft Roomu si jistě zhluboka oddechli, když Dolphins nevybrali Lana Johnsona a ten jim tak spadl do náruče. Skvělý atlet zapadne dobře do schématu Chipa Kellyho a dovolí jej využívat pro nespočet fakes. Z pohledu Eagles to byl jistě nejlepší dostupný hráč, ale Johnson má za sebou pouze jedinou season jako tackle a bude potřebovat více zkušeností, proto zatím pouze B+.

5. Detroit Lions

DE - Ziggy Ansah, BYU

Známka: B-

Klasický "boom or bust" pick. Lions utekli všichni premium OT a museli tedy svojí pozornost přesunout do defense, kde bylo potřeba nahradit Cliffa Avrila. Ziggy Ansah je sice možná nejvíce atleticky, nejvýbušnější hráč letošní draftu a prototypický DE, ale velkou otázkou je jak si poradí s fotbalem na nejvyšší úrovni. Jistě mu do začátku pomůže, že bude moct nastupovat vedle Suha s Fairleym, kteří na sebe dokážou strhnout pozornost OL soupeře.
Ziggyho uvítal legendární RB Barry Sanders.


6. Cleveland Browns

OLB - Barkevious Mingo, LSU

Známka: B+

Na první pohled skvělá volba pro Browns, která zaplní důležitou pozici OLB v 3-4 obraně. Pokud se, ale podíváme pozorněji, tak Mingo má za sebou velmi špatnou sezónu a nesmíme zapomenout, že Browns již mají na rosteru 2 OLB, kterými jsou Paul Kruger a Jabaal Sheard.

7. Arizona Cardinals

OG - Jonathan Cooper, North Carolina

Známka: B+

Cardinal potřebují chránit svého Carsona Palmera, který měl odjakživa problém s tlakem ve středu pocketu a pokud vezmeme v potaz, že již nezbyl žádný premium OT, tak Cooper byl nejlepší volba pro Cardinals. Více atletický a hbitější než Chance Warmack, je projektováný jako nejlepší pass blocking guard v letošním draftu. Jediná kaňka na jinak dobrém picku je, že 7. pozice celkově je dost vysoko na guarda.


8. St. Louis Rams - Trade s Buffalo Bills

WR - Tavon Austin, WVU

Známka: A-

GM Les Snead opět potvrdil, že se rád přesouvá v boardu a jde si aktivně po svých hráčích. Rams přišli ve FA o Dannyho Amendolu, svého klíčového slot WR, a potřebovali nahradit tuto klíčovou součást své offense. Austin, který je nejrychlejším hráčem tohoto draftu bude klíčem útoku Rams a můžeme očekávat, že se bude pohybovat po celém hřišti.
Výškou neoplývající, ale o to nebezpečnější.


9. New York Jets

CB - Dee Milliner, Alabama

Známka: C

Jeden z picků, který mě vrtá hlavou. Jets mají na rosteru dva schopné CB, kteří jsou schopni startovat a nyní přidali dalšího hráče do mixu. Stock Milliner padal během draftu a mohl se s klidem dostat mimo Top 10. Jets pro mě stále nepochopitelně vyčkávají nad draftovaním OLB. Jets získali nejlepší letošního CB, ale tento pick celkově nepovažuji za příliš podařený.

10. Tennessee Titans

OG - Chance Warmack, Alabama

Známka: A

Po podpisu Levitreho a draftování Warmacka vybudovali Titans nejlepší OG duo v NFL. Současnému vedení Titans dochází čas a musejí ukázat nějaký pokrok, čehož nejsnáze docílí tím, že využijí svoji nejsilnější zbraň - Chrise Johnsona. Warmack v dresu Crimson Tide doslova hrnul obránce soupeře a Titans možná našli zbraň jak v běhové hře zastavit Watta.

11. San Diego Chargers

OT - D.J. Fluker, Alabama

Známka: B

Nick Saban dosáhl úctyhodného počinu, tří jeho hráči šli v řadě za sebou na hranici Top 10, to dokládá sílu programu Alabamy. Chargers nutně potřebují získat více ofenzivních linemanů, avšak nejsem si jistý jestli je Fluker tou pravou volbou. Výsledek této volby dost záleží, na jaké pozici nakonec Fluker skončí a jaký útok má v plánu nový HC Mike McCoy.



12. Oakland Raiders - od Miami Dolphins

CB - D.J. Hayden, Houston


Známka: C

Nelze popřít, že D.J. Hayden je obrovský talent, ale vzhledem ke svému zranění a při pohledu na hráče, kteří stále ještě byli volní, lze tento pick považovat za obrovský reach a s ohledem na zranění i velký risk. Očekával bych, že nové vedení Raiders bude v draftu více sázet na jistotu, ale je vidět, že duch Ala Davisa stále obchází Oakland Colliseum. Na co, ale nesmíme zapomenout je samotná osoba Haydena, který překonal skoro smrtelné zranění z počátku loňského listopadu a je obrovskou inspirací.




13. New York Jets - od Tampa Bay Buccaneers

DE - Sheldon Richardson, Missouri

Známka: B-

Sheldon Richardson je nepochybně jedním z nejlepších defenzivních linemanů v tomto draftu, ale nabízí se otázka, kam s ním Jets počítají na DL. Pokud bych Jets zůstali v 3-4 tak na klíčových pozicích DE nastupují bývalé první volby Muhammad Wilkerson a Quinton Coples, nabízí se tedy otázka: Plánují Jets přechod do 4-3 obrany nebo nasadí jednoho z těchto 3 hráčů na pozici NT? Jets získali opravdu dobrého hráče, ale pokud se nevyjasní, kde jej hodlají použít, tak zatím B-.

14. Carolina Panthers

DT - Star Lotulelei, Utah

Známka: A

Panthers ukázali trpělivost a odměnou jim byl nejlepší run stopping DT letošního draftu. Lotulelei může ihned zaplnit mezeru v obraně Panthers a posune již tak dobrou obranu proti běhu ještě o něco více. Jeden ze stealu letošního draftu.

15. New Orleans Saints

S - Kenny Vaccaro, Texas

Známka: A

Saints oproti svým zvyklostem letos draftovali dobře a získali s přehledem nejlepšího safetyho, který může ihned nahradit skomírajícího Romana Harpera, jehož plat 7mil. USD jej předurčuje k release. Vaccaro je inteligentní safety, který dobře tackluje a skvěle zapadne do schématu Roba Ryana.

16. Buffalo Bills - od St. Louis Rams

QB - E.J. Manuel, Florida State

Známka: D-

Kdo  by si to pomyslel, že zrovna Manuel bude prvním draftovaným QB... GM Buddy Nix opět dokázal, že na této pozici nemá co dělat a nechal se opít rostoucím stockem Manuela po vydařeném Senior Bowl. Manuela mohl s přehledem získat v druhém kole a na této pozici vylepšit jiné pozice ve svém týmu.


17. Pittsbugh Steelers

OLB - Jarvis Jones, Georgia

Známka: A+ (objektivně A-)

YES! V tomto místě musím naprosto neprofesionálně dát průchod svým emocím a udělit svému týmu nejvyšší možnou známku. Podobně jako Panthers, tak i Steelers trpělivě vyčkávali a získali svého vysněného hráče. Jarvis Jones zdaleka nepatří mezi hráče, kteří ohromí svými atletickými vlohy, ale má sebou podporu skvělých výkonů v zápasech a okamžitě se zapojí mezi opory obrany Steelers.

Trochu nemístného self-promo.
18. San Francisco 49ers - Trade s Dallas Cowboys

S - Eric Reid, LSU

Známka: B-

Nechápu čím Trent Baalke dokázal okouzlit Jerryho Jonese, ale 49ers se dokázali posunout o 14 míst v draftu doslova za pakatel. Pokud pomineme, že Niners opravdu toužili po Reidovi, tak tento pick neschvaluji. Reid by v letošním silném classu safeties pravděpodobně stále byl dostupný nebo by byl dostupný jiný kvalitní hráč (Cyprien, Elam).


19. New York Giants

OT - Justin Pugh, Syracuse

Známka: D

Giants se drželi své osvědčené taktiky a vzali nejlepšího hráče ze svého boardu. Otázkou však je, je ten board správně sestavený? Pugh je neuvěřitelně univerzální hráč, který zvládne zastoupit všech 5 postů na OL, ale jinak se jedná o technika s nekonzistentním footworkem, krátkýma rukama a ani silově na tom není nejlépe. Celkově hodně velký reach.


20. Chicago Bears

OT - Kyle Long, Oregon

Známka: F

Dva reachy v řadě za sebou. Kyle Long má neskutečný potenciál, ale jeho schopnosti a talent rozhodně neodpovídají prvnímu kolu. Jerry Angelo na této pozici draftoval jako nezkušený zelenáč, který se ze všech sil snažil zaplnit díru na OL.

Kdejaký falešný Kazach by to zvládl lépe.


21. Cincinnati Bengals

TE - Tyler Eifert, Notre Dame

Známka: B+

Bengals využili neuvěřitelného přešlapu Bears a vydolovali na 21. pozici kotlík plný skřítkovského zlata. Jermaine Gresham loni několikrát v klíčových situacích zaváhal a Eifert by jej měl vytlačit do pozice blokaře a druhého TE. Bengals nadále získávají další hračky pro Andyho Daltona a Eifert spolu s Greenem budou v redzone noční můrou všech týmů.

22. Atlanta Falcons - Trade s St. Louis Rams

CB - Desmond Trufant, Washington

Známka: B

GM Les Snead opět potvrdil skvělou práci s pozicí v draftu a Thomas Dimitroff si pro změnu zašel tvrdě po svém hráči. Trufant je atletický CB, který zapadne do zónového schématu Falcons, otázkou je však, jestli by nebyl stále dostupný na 30. pozici, zvlášť když vezmeme v potaz, že Xavier Rhodes byl stále na boardu.


23. Minnesota Vikings

DT - Sharrif Floyd, Florida

Známka: B+

Floyd zažil na draft velmi tvrdý pád. Podle zdrojů z NFL se většině týmů nelíbila jeho produkce, krátké ruce a charakter, což není ani jedna vlastnost, která by zastavila Ricka Spielmana k získání value pick. Floyd se postaví vedle stárnoucího Kevina Williamse, který by měl působit i jako jeho mentor a spolu s Jarredem Allenem a Brianem Robisonem utvoří velmi dobrou DL.
GM Rick Spielman může mít důvod k radosti.


24. Indianapolis Colts

DE - Bjoern Werner, Florida State

Známka: B-

Bjoern Werner nepochybně tvoří skvělou hodnotu ve spodní čtvrtině draftu, ale otázkou je však jak se popasuje s pozicí OLB. Colts se nedávno zbavili jednoho DE, který u nich hrál OLB a teď opět dostali sami sebe do podobné situace. Bjoern Werner nemá takový upside jako jiní pass rusheri, ale je to tvrdý hráč, který si svoji cestu na výsluní najde.


25. Minnesota Vikings - od Seattle Seahawks

CB - Xavier Rhodes, Florida State

Známka: B+

Opět další velmi kvalitní volba pro Vikings. Rhodes je fyzický CB, který je zároveň i dostatečně atletický a stane se důstojnou náhradu za Antoinea Winfielda.


26. Green Bay Packers

DE - Datone Jones, UCLA

Známka: A+

Tohle je přesně oblast draftu, kde se dobré týmy, díky správným volbám, stávají ještě lepšími.  Packers loni postrádali tlak na QB od DL a Datone Jones jim poskytne více než kvalitní služby. Dobrý mix síly, rychlosti a výdrže s kvalitní technikou. Jeden z dalších stealů letošního draftu.

27. Houston Texans

WR - DeAndre Hopkins, Clemson

Známka: A-

Hodnocení tohoto picků záleží především na rozložení rankingu v nabitém classu WR. DeAndre Hopkins je skvělý possesion WR, který poskytne Mattu Schaubovi Go to Guy typ WR na krátké a střední vzdálenosti, přesně tu úlohu, kterou nezvládl Kevin Walter.

28. Denver Broncos

DT - Sylvester Williams, North Carolina

Známka: A

Další velmi kvalitní pick od kvalitní organizace. Broncos zaplnili mezeru na DL hráčem, který lehce padl oproti očekávání. Williams nemá takové atletické vlohy či hbitost jako Sharrif Floyd nebo Sheldon Richardson, ale je to mix všech dobrých vlastností, který krásně doplní Dereka Wolfa.


29. Minnesota Vikings - Trade s New England Patriots

WR - Cordarelle Patterson, Tennessee

Známka: B-

Rick Spielman se na draftu rozhodně nenudil a opět čaroval. Daroval Ponderovi další target, ale zároveň předvedl neuvěřitelný risk. Patterson má neskutečný potenciál stát se WR formátu Greena nebo Julia Jonese, ale za sebou má pouze jedinou sezónu na nejvyšší úrovni NCAA a dal by se popsat jako neobroušený diamant. A cena, za kterou se Vikings vrátili do 1. kola byla vskutku krvavá, prakticky se zbavili všeho v Day 2 a Day 3, Patterson by tudíž mohl být "krvavým diamantem".

30. St. Louis Rams - od Atlanta Falcons

OLB - Alec Ogletree, Georgia

Známka: A-

Současní Rams se vůbec nebojí problémových hráčů, dokázali to loni s Janorisem Jenkinsem, tak proč ne letos Alec Ogletree? Les Snead zariskoval, když se posunul dolů až na 30. pozici, ale odměnou mu může být Ogletree a další pick navíc. Ogletree naplní pozici dlouho hledaného playmaker na weakside OLB a pokud zůstane mimo pozornost policie, tak může být skvělým pomocníkem v útoku Rams na vrchol NFC West.

31. Dallas Cowboys - od San Francisco 49ers

C - Travis Frederick, Wisconsin

Známka: NO COMMENT

Prosím zastřelte už někdo Jerryho Jonese! Níže uvedený obrázek bude asi výmluvný. Nejenže Dallas pořádně nevyždímal na picky bohaté San Francisco, ale také zvolil na konci 1. kola hráče, který měl příšerný pre-draft a jeho stock ležel někde na konci 2. a začátku třetího kola.

Nedivte se pokud Jerry Jones někam nenápadně zmizí...
Mike Tannebaum je zjevně překvapený, že někdo draftuje hůř jak on.


32. Baltimore Ravens

S - Matt Elam, Florida

Známka: B-

Matt Elam je asi letošní nejlepší čistě FS a Ozzie Newsome pěkně zaplnil prázdné místo po odchodu Eda Reeda. Ravens tedy půjdou do další season s novým párem Safeties ve složení Michael Huff a Matt Elam.

úterý 23. dubna 2013

2013 NFL Mock Draft

1. Kansas City Chiefs

OT - Luke Joeckel, Texas A&M



S nejvyšší pravděpodobností je nyní volba omezena pouze mezi dva hráče. Těmi jsou Luke Joeckel z Texas A&M a Eric Fisher z Central Michigan. Oba jsou to excelentní hráči, přičemž Fisher má svůj výkonnostní strop o něco výše, ale ve prospěch Joeckela hovoří zase to, že nastupoval proti kvalitnějším soupeřům. Můj aktuální názor je, že jedničkou draftu bude právě Joeckel.

Další možnosti: OT - Eric Fisher

Tři králové aneb letošní silná trojice OT.


2. Jacksonville Jaguars

DE - Dion Jordan, Oregon



Nový HC Gus Bradley k Jaguars přišel ze Seattlu, kde působil pod Petem Carollem a byl mozkem hybridní 4-3 Under obrany Seahawks. Jednou z klíčových pozic v tom schématu je tzv. Leo position a právě Dion Jordan je pro tuto pozici perfektní volbou. Druhou možností je pomoci vdechnout trochu života do skomirajícího Blaina Gabberta a dopřát mu blindside protectora, ale věřím spíše, že Jaguars půjdou cestou budování týmu od základů. Volba nového signal callera je pak dle mého názoru málo pravděpodobná a o pozici startera si to rozdají Gabbert a Henne.

Další možnosti: OT - Eric Fisher, QB Geno Smith

3. Oakland Raiders

DT - Sharrif Floyd, Florida



Raiders se v offseason zbavili svých obou starting DT, jmenovitě Richard Seymour a Tommy Kelly. Střed DL tedy zeje prázdnotou a jak bylo v některých zápasech zjevné tak run defense byla obrovskou slabinou loňské obrany Raiders. GM McKenzie může volit mezi více atletickým Sharrifem Floydem, který je lepším pass rusherem nebo skvělým run stopperem, kterým je Star Lotulelei. Pro Raiders se, ale nabízí také plán B, protože pokud Jaguars zvolí Diona Jordana, tak mnoho týmů nažhaví své telefony a bude chtít jít nahoru pro Erica Fishera.

Další možnosti: DT - Star Lotulelei, Trade down

4. Philadelphia Eagles


DL - Star Lotulelei, Utah



Pro Eagles bude klíčový zdravotní stav LT - Jasona Peterse, který je po zranění achillovky. V případě, že tým již nebude dále počítat s Petersem, tak se velmi nabízí volba Erica Fishera. Jinak budou Eagles investovat do obrany, která přechází do 3-4 a chybí jí stavební kámen ve středu DL a tím by mohl byt Star Lotulelei.

Další možnosti: OT - Eric Fisher, DE/OLB - Ziggy Ansah

5. Detroit Lions

OT - Eric Fisher, Central Michigan



OT, DE a CB to jsou největší díry v sestavě Lions. Na OL přišli Lions o Jeffa Backuse, který ukončil kariéru a Gosder Cherilus není ani zdaleka adekvátní náhradou. Nabízí se loňský nováček Riley Reiff, ale ten bude pravděpodobně posunut na guarda. S ohledem na to, kolik investovali a budou investovat do Matta Stafforda, tak je logické poskytnout QB co nejvíce protekce.

Další možnosti: DE - Ziggy Ansah, CB - Dee Milliner

6. Cleveland Browns

CB - Dee Milliner, Alabama



Cleveland se bude pravděpodobně snažit tradovat dolů a najít partnera, který se bude chtít dostat před Cardinals a uzmout jim OT - Lane Johnsona těsně před nosem. Pokud jednání padnou tak se Browns přesunou do obrany a poskytnou novému DC Rayu Hortonovi další hráče. První možnosti je posílit pozici CB, kde by Milliner s Hadenem vytvořili jednou z nejsilnějších dvojic. Druhou možností je weakside OLB, kde se nabízí Barkevious Mingo nebo Jarvis Jones.

Další možnosti: OLB - Barkevious Mingo, OLB - Jarvis Jones

7. Arizona Cardinals

OT - Lane Johnson, Oklahoma




Cardinals zažívají offseason plnou změn a do nové sezóny vyrážejí s novým GM, HC a QB. Ze strany bude velká snaha dostat během draftu nahoru a získat Erica Fishera. Pokud tento plán nevyjde, tak i Lane Johnson je dostatečnou cenou útěchy.

Další možnosti: Trade up, OLB - Ziggy Ansah

8. Buffalo Bills

QB - Ryan Nassib, Syracuse




Pro mě osobně se jedná o velmi nepopulární volbu, ale existuje hodně indicií, které naznačují že HC Doug Marrone bude znovu trénovat svého QB ze Syracuse. Ryan Nassib je nanejvýše 2nd round talent, ale v minulosti se již mnohokrát stalo, že mnoho QB bylo draftováno mnohem výše, než je jejich reálná hodnota. Snahou Bills bude také tradovat dolů a spolu s Nassibem získat i nějaké další picky navíc.

Další možnosti: QB - Matt Barkley, WR - Cordarelle Patterson

9. New York Jets

OLB - Ziggy Ansah, BYU




Vedení Jets dlouhá léta ignorovala klíčovou pozici OLB v 3-4 obraně a nebýt dobré hry ze strany CB, tak na to doplatili. V letošním draftu plném pass rusheru mají Jets velkou možnost získat klíčového hráče obrany na mnoho dalších let. Možnosti se nabízejí tří. Nezkušený Ziggy Ansah jehož výkonnostní strop leží velmi vysoko, rychlý Barkevious Mingo nebo velmi produktivní Jarvis Jones.

Další možnosti: OLB - Barkevious Mingo, OLB - Jarvis Jones

10. Tennessee Titans


OT - D.J. Fluker, Alabama




Současnému vedení Titans pomalu utíká čas, kdy musí dosáhnout nějakého úspěchu a klíč k tomu může ležet v zlepšení run blockingu. Prvním krokem bylo podepsaní FA guarda Andyho Levitreho od Bills. D.J. Fluker je masivní lineman s překvapivou pohyblivostí, který může nastupovat jako RT i jako OG.

Další možnosti: S - Kenny Vaccaro, DT - Sheldon Richardson

11. San Diego Chargers

OLB - Barkevious Mingo, LSU




V této situaci je Barkevious Mingo pro Chargers jasně nejlepší hráč na boardu a skvělá posila k jejich loňské jedničce draftu Ingramovi s tím, že Ingram se přesune na bývalou pozici Shauna Phillipse a Mingo by zůstal na weakside. Mingo má obrovský potenciál, ale jeho letošní tape vyvolává mnoho otázek.

Další možnosti: OG - Chance Warmack, OLB - Jarvis Jones

12. Miami Dolphins

TE - Tyler Eifert, Notre Dame




Hodně velký reach, ale skvěle zapadá do současné snahy Dolphins vybudovat explozivní passing offense. Ryan Tannehill se může být nejšťastnějším QB letošní offseason. Po podpisu rychlého WR Wallace z Pittsburghu se mu dostalo skvělého receiving TE.

Další možnosti: CB - Xavier Rhodes, DT - Sheldon Richardson

Stane se Eifert novým Jimmy Grahamem?


13. New York Jets

S - Kenny Vaccaro, Texas




Jets tento pick získali z tradu Darrella Revise a mají možnost buď pokračovat v posilování obrany nebo snažít nadále pomoci Marku Sanchézovi. Na současném rosteru Jets se těžko hledá starting safety a Kenny Vaccaro je skvělá a bezpečná volba.

Další možnosti: OG - Chance Warmack, DE - Sheldon Richardson

14. Carolina Panthers

WR - Cordarelle Patterson, Tennessee



Steve Smith byl dlouhá léta jediným schopným receivrem Panthers. V posledních letech se situace o něco zlepšila, ale stále to není nic, z čeho by měl byt QB Cam Newton u vytržení. Volba Pattersona by mnohem více uvolnila Smithe a dovolila rozdělovat obrany soupeře, tak jako to dělají Falcons. Další možností může být i playmaker Tavon Austin z WVU.

Další možnosti: WR - Tavon Austin, DT - Sheldon Richardson

15. New Orleans Saints

CB - Xavier Rhodes, Florida State



NFC South je jedna z nejvíce pass happ divizí v celé NFL a loni to byla secondary, který stála za neslavným rekordem obrany Saints. Podpis Keenana Lewise v FA byla skvělým krokem, ale Saints stále schází vysoký a fyzický CB vhodný do man press coverage.

Další možnosti: DT - Sheldon Richardson, OLB Jarvis Jones

16. St. Louis Rams

WR - Tavon Austin, WVU



Rams v offseason neudrželi klíčového, byť často zraněného, WR Dannyho Amendolu a budou hledat za něj náhradu. Austin by v útoku Rams sloužil jako slot WR a playmaker. Jeden z nejrychlejších hráčů letošní draftu, ale možná na Rams tak dlouho nepočká a budou si pro něj muset jít nahoru.

Další možnosti: WR - DeAndre Hopkins, OLB - Alec Ogletree

17. Pittsbugh Steelers

OLB - Jarvis Jones, Georgia



Obrana Steelers stárne a spolu s nedostatkem místa pod salary capem pomalu přichází o klíčové hráče. Odchod Jamese Harrisona byl očekávaný a o to důležitější bude ho nahradit. Jarvis Jones je velmi talentovaný hráč s velkou produkcí, který spadl díky nepříliš dobrým výkonům na svém Pro Day, ale nenechte se zmást čísly, Jarvis Jones je Top 10 talent.

Další možnosti: WR - DeAndre Hopkins, S - John Cyprien

Jarvis Jones může být "stee(a)lem" prvního kola.


18. Dallas Cowboys

OG - Chance Warmack, Alabama



Hlavní změnou pro Cowboys je přechod do 4-3 a podpis takřka legendárního DC Monteho Kiffina. Cowboys potřebují posílit na obou stranách LOS, kdy jim schází starting DT a OL byla zase loni chvílemi tragická. Chance Warmack je dle některých úplně nejlepším hráčem draftu, ale pozice OG je klasicky méněcenná.

Další možnosti: DT - Sheldon Richardson, S - John Cyprien

19. New York Giants

OG - Jonathan Cooper, North Carolina



Giants klasicky draftují podle toho, který nejlepší hráč zůstane na boardu. Jedná se o bezpečnou taktiku, ale občas se až vytváří příliš velký přetlak na pozicích. Cooper není výkonnostně příliš pozadu za Warmackem a je skvělou volbou a posilou pro run game Giants.

Další možnosti: DE - Bjoern Werner, CB D.J. Hayden

20. Chicago Bears

CB - D.J. Hayden, Houston




Bears loni předvedli jak vypadá takřka dokonalá Tampa 2 obrana v praxi, nebýt problému offense, tak mohli Bears po delší době hrát playoff. Jedním ze základu jejich obrany byla skvělá hra CB. Charles Tillman ale již nepatří mezi nejmladší a Bears budou letos potřebovat nickel CB. Nabízí se náhrada za Briana Urlachera, ale hráči, které podepsali v FA jsou zatím dostatečnou náhradou. Co se týče Haydena, tak je to jeden z nejtalentovanějších hráčů a nebýt nešťastného zranění mohl být mnohem výše.

Další možnosti: CB - Jamar Taylor, ILB - Manti Te'o

21. Cincinnati Bengals

S - John Cyprien, Florida International



Aktuální projektovaní starteři na safety jsou Taylor Mays a Reggie Nelson, ani jeden z nich nepatří zrovna mezi hráče, kteří by měli budit nadšení. Proto je důležité, aby Bengals posílili secondary. Rozdíl mezi Cyprienem a Ericem Reidem z LSU není příliš výrazný, ale já se přikláním k Cyprienovi, který zářil v FIU.

Další možnosti: S - Eric Reid, RB - Eddie Lacy

22. St. Louis Rams

OLB - Alec Ogletree, Georgia



HC Jeff Fisher je jedním z mála, který se nebojí problémových hráčů a důvěřuje jejich talentu. Ogletree je velmi rychlý, skvěle čte hru, ale nepatří mezi klasické LB. Jeho doména bude zejména bránění TE soupeře a práce v prostoru. Mimo LB můžou Rams sáhnout i po náhradě za SJaxe nebo vyztužit secondary.

Další možnosti: S - Eric Reid, RB - Eddie Lacy

23. Minnesota Vikings

ILB - Manti Te'o, Notre Dame



Hráč, který doslova neslezl z obrazovek, kdy celá americká veřejnost řešila jeho smyšlenou přitelkyni. Navzdory tomu tento mediální humbuk jej ze sportovního hlediska nějak nepoškodil a nadále patří mezi kvalitní hráče. Jeho rychlost není excelentní a ani v ostatních oblastech na Combine nějak nezářil, ale stále si drží status hráče prvního kola. V tomto případě zaplní mezeru uprostřed obrany Vikes.

Další možnosti: DT - Sheldon Richardson, CB - Jamar Taylor

24. Indianapolis Colts

DE - Sheldon Richardson, Missouri




Po velmi emotivní sezóně, kdy byla HC Paganovi diagnostikována leukémie musel tým přebrat OC Bruce Arians a tento mladý tým dotáhl k 11 vítězstvím a učasti ve Wildcard. Po odchodu Dwighta Freeneyho obraně schází OLB, ale v těchto vodách žádný takový hráč není a proto můžou Colts obrátit pozornost na další potřebnou pozici a tou je DE.

Další možnosti: OLB - Jamie Collins, DE - Datone Jones

25. Minnesota Vikings

WR - DeAndre Hopkins, Clemson



Vikings vytradovali Percyho Harvina, poté podepsali Grega Jenningse, ale jsou stále tam, kde byli. Mají stále pouze jednoho WR, což není nic co by mělo pomoct vratké hře Christiana Pondera. Zatímco Jennings by měl působit spíše jako deep threat, tak v Hopkinsovi by Vikings získali silného possesion WR se skvělým route runningem a run after catch.

Další možnosti: DT - Sylvester Williams, CB - Jamar Taylor

26. Green Bay Packers

RB - Jonathan Franklin, UCLA



Nikdy nekončící problémy Packers s running backy neměli ani v loni konce. Packers byli udájně i ve hře o Stevena Jacksona, ale ten nakonec zvolil Atlantu. Všeobecně je za prvního RB letošního draftu považován Eddie Lacy, ale ten si dost ublížil nepovedeným Pro Day a vleklým zraněním. Dle mého názoru je Franklin mnohem vhodnějším hráčem pro útok Packers, kdy velmi dobře zvládá chytání tak i blokování.

Další možnosti - RB Eddie Lacy, WR - Justin Hunter

27. Houston Texans

WR - Justin Hunter, Tennessee



Velmi dlouhou dobu byl Andre Johnson jediným WR Texans a i přes časté double covery je i ve věku 31 let jedním z nejlepších hráčů na své pozici. Kevin Walter již není nadále hráčem Texans a dalšími v řadě jsou mladíci Lester Jean a Keshawn Martin, kteří však nedosahují nejvyšších kvalit. Justin Hunter je klasickým size/speed WR, který měl loni po zranění kolene horší sezónu, ale mohl by být jedním z nejproduktivnějších rookies.

Další možnosti: OT - Menelik Watson, ILB - Arthur Brown

28. Denver Broncos

DE - Bjoern Werner, Florida State



Kdo si počká, ten se dočká... Denver po fiasku se smlouvou Elvise Dumervila nutně potřebuje dalšího DE a Bjoern Werner padal tak dlouho, až spadl do náruče Broncos. Werner nemá top schopnosti pass rushera, ale stále je to velmi kvalitní hráč a skvělý run defender.

Další možnosti: S - Eric Reid, CB - Desmond Trufant

29. New England Patriots

CB - Jamar Taylor, Boise State



Podobně jako problémy Packers s RB, tak i problémy Patriots s CB jsou stále nekončící příběh a zatím mají štěstí, že mají tak produktivní útok. Znovu podepsání Aqiba Taliba je dobrý příslib, ale Pats stále chybí druhý hráč, protože Alfonzo Dennard se co nevidět dostane do křížku se zákonem.

Další možnosti: WR - Keenan Allen, S - Eric Reid

30. Atlanta Falcons

CB - Desmond Trufant, Washington



Je velmi pravděpodobné, že GM Thomas Dimitroff bude zase agresivní a Falcons budou draftovat jinde než na této pozici, ale pokud zůstanou na 30. pozici tak sáhnout po Trufantovi, který by měl nahradit Dunta Robinsona a Brenta Grimese. Trufant je agresivní zone CB, který se nebojí riskovat a je velmi podobný Asante Samuelovi.

Další možnosti: DE - Alex Okafor, CB - Jonhatan Banks

Desmond se přidá ke svým bratrům Marcusovi a Isaiahovi, kteří již v NFL hrají


31. San Francisco 49ers

S - Eric Reid, LSU



Po hubených letech nastává v  NFC West doba hojnosti a 49ers patří mezi nejvíce "našlapané" týmy. Jednou z výrazných mezer je pozice SS, kdy Dashon Goldson podlehl vábení peněz z Tampa Bay. Eric Reid je velmi dobrým run defenderem s dostatečným dosahem v passing game.

Další možnosti: DE - Datone Jones, Trade down


32. Baltimore Ravens

ILB - Arthur Brown, Kansas State



Kdo bude následovníkem Raye Lewise, to je asi velmi časté téma diskuzí fanoušku Ravens. Nabízel se Darnell Ellerbe, ale ten utekl za penězi k Dolphins a Ravens tak najednou postrádají střed obrany. Podpis Rolanda McClaina je velkým riskem a jeho aktuální problémy se zákonem jsou toho důkazem. Arthur Brown, bratr Bryce Browna z Eagles, se co se týče rychlosti skoro vyrovná Ogletreemu, ale přidává k tomu sílu a dobrou práci proti blokařům soupeře.

Další možnosti: S - D.J. Swearinger, WR - Robert Woods