pondělí 27. prosince 2010

2010 Playoff Picture




V konferenci AFC včera získali jistotu postupu do playoff týmy Baltimore Ravens, New York Jets a Kansas City Chiefs, Chiefs si kromě toho zajistili i vítězství v divizi. Nyní v AFC zbývá jediná vstupenka do playoff, o kterou se poperou Indianapolis Colts s Jacksonville Jaguars, Colts stačí k postupu vítězství v posledním zápase s Tennessee Titans. Jaguars naopak musejí spoléhat na to, že Colts padnou a vyhrát nad Houston Texans, v tom případě by tie breaker byl na jejich straně díky lepšímu divzinímu recordu.


V druhé konferenci NFC je situace mnohem otevřenější a stále se bojuje o divizi NFC West a dvě postupová místa z Wildcard, více nám ještě napoví dnešní Monday Night Football, který se bude hrát jako obvykle od 2:30 evropského času. Šanci na vítězství v divizi NFC West si stále drží St. Louis Rams a Seattle Seahawks, tyto týmy se za týden střetnou na půdě Seahawks v přímém souboji o postup.

Dalšími týmy, které bojují, tentokrát o Wildcard, jsou Green Bay Packers, New York Giants, Tampa Bay Buccaneers a New Orleans Saints, pro které by nejsnadnější cesta postupu do playoff bylo porazit dnes večer Atlantu Falcons.

Green Bay Packers k postupu potřebují v posledním zápase porazit Chicago Bears, v tomto případě mají 99% šanci na postup.

New York Giants si svojí situaci zkomplikovali včerejší prohrou s Green Bay Packers a jejich šance jsou nízké. Musí vyhrát za týden s Redskins a spoléhat se na chyby ostatních.

Tampa Bay Buccaneers dnes budou určitě fandit Atlantě Falcons, protože v případě vítězství Saints v MNF by přišli o šanci na postup, pokud Saints prohrají, tak je musí porazit v posledním zápase a zároveň spoléhat na příznivé okolnosti spolu s tie breaker.

EDIT: Buccaneers mají stále šanci na playoff i v případě prohry Atlanty Falcons, museli by se, ale poté spolehnout na pomoc od Washington Redskins a Chicago Bears.

Žádné komentáře:

Okomentovat