neděle 21. února 2010

NFL možná bude mít 33-letého rookie

V americkém fotbale můžeme najít spoustu zajímavých lidský příběhů, z nedávné doby například Michael Oher nebo Pat Tillman. Letos tu máme další interesantní životní příběh, příběh Brandona Crawforda, DE z Ball State.

Crawford promoval z High School v roce 1996, zájem o něj projevilo několik lokálních univerzit, ale kvůli osobním problémům nemohl pokračovat ve své kariéře. Strávil několik prací v továrně, než se v roce 1999 přidal k US Marine, kde působil až do roku 2003. Následující rok dostal svojí první šanci u Ball State Cardinals, ale opět ho zastavili rodinné problémy.

Ball State se mu rozhodla dát další šanci před 4 lety, když v létě začal trénovat s týmem. Stal se vůdcem na hřišti a dobrým studentem, v roce 2008 získal bakalářský titul z trestního práva a nyní dokončuje svá magisterská studia.

I přes svůj vysoký věk se stal pilířem obrany Cardinals, odehrál celkem 37 zápasů a z toho 27 jako starter. Nasbíral celkem 138 tacklů a 15 sacků, což jsou na poměry NCAA slušná čísla. Díky svým zkušenostem a věku se z něj stal vůdce a něco jako starší bratr svých spoluhráčů. Crawford má šanci se do NFL dostat, sice se asi nejspíš nenajde tým, který obětuje draft pick na tak starého hráče, ale určitě se najde tým, který jej podepíše jako Rookie do Training Campu.

Žádné komentáře:

Okomentovat