středa 13. října 2010

2010 WR Top 10

2010 WR Top 10:

1. Brandon Lloyd, Denver Broncos


V létě odešel z Denveru po dlouhotrvajících neshodách Brandon Marshall a panovali obavy jestli jej bude mít kdo nahradit. V předsezoních prognózách byl největším favoritem, ve WR corp. Broncos, Jabar Gaffney. Toho, ale zatím zastiňuje další Brandon, Brandon Lloyd, Kyle Orton očividně rád hází na lidi s tímto křestním jménem. Lloyd zatím vládne NFL co se yardů týče a ani v ostatních kategoriích není daleko od vrcholu. Prognóza pro zbytek sezóny pro něj vypadá dobře a mohla by to být jeho nejlepší sezóna v kariéře, má nyní nakročeno k hranici 1500yds a 8TD. Odstup mezi ním a druhým Austinem je minimální a s každým týdnem se jejich vzájemná pozice může prohodit.

2. Miles Austin, Dallas Cowboys


Miles Austin v mém žebříčku pro loňskou sezónu skončil druhý a nyní naváže na toto umístění. Letošní útok Cowboys prozatím nevypadá příliš "ostře" a tento undrafted free agent z Monmouth College je zatím jedním z mála světlých bodů u Cowboys. Opět dokazuje své schopnosti playmakera a je hlavním cílem přihrávek Tonyho Roma. Podobně jako Lloyd má nakročeno na vyjímečnou sezónu. Tento týden jedou Cowboys na "horkou půdu" k Vikings, kteří mají letos slabou secondary, takže by mohl Austin povyskočit zase o něco výš.

3. Reggie Wayne, Indianapolis Colts


Stálice mezi elitními WR v NFL. Opět ukazuje perfektní route running, ruce a schopnost vyhledat díry v coveru soupeře. Podobně jako loni je to "go to guy" a může se těšit z více volného prostoru díky přítomnosti mnoha ofenzivních zbraní v útoku Colts. Jenže ti se zatím lehce trápí, opět je brzdí zranění a špatná hra obrany. Wayne by měl opět dosáhnout na svoji obvyklou hranici 100 rec a 1000yds, pokud se tedy nic nepokazí.

4. Hakeem Nicks, New York Giants


Pro letošní sezónu projektovaný jako no.2 za Stevem Smithem, ale svými dominantními výkony v off season si vydobyl pozici startera. Nasbíral letos 6 touchdownů což, je zatím nejvíce v NFL. Zatím nekonzistentní hra, ale je teprv druhý rok v NFL a má stále čas se zlepšovat. V NY už si ani nevzpomenou na dvojici Burress-Toomer.

5. Malcolm Floyd, San Diego Chargers


Při absenci Vincenta Jacksona hlavní příjemce raket dlouhého doletu od Phillipa Riverse, má 22,6 avg/rec a spolu s TE Gatesem tahoun útoku Chargers. Ti se, ale nepředvádí v příliš dobrém světle a dělají mnoho chyb. Při letošní síle Chiefs a Broncos by to na playoff nemuselo stačit.

6. Roddy White, Atlanta Falcons


Falcons jsou 4-1-0 a můžou za to ve velké míře vděčit tomuto hráči. V klíčových drivech 4. čtvrtiny je to právě on a Matt Ryan, kdo drží Falcons nad vodou. Jistě by byl rád za podporu od dalších WR z týmu. Pro Whitea je to další útok na hranici 1000yds za sezónu, což by se mu při současném tempu mohlo podařit.

7. Austin Collie, Indianapolis Colts


Aktuálně dvojka v ofenzivní mašině Colts. Nasbíral druhý největší TD v NFL (5) a je velmi platnou zbraní na krátké vzdálenosti a v redzone. Určitě překoná svá loňská čísla a Colts možná našli vhodného partnera pro Waynea.

8. Terrell Owens, Cincinatti Bengals


Po loňském ročníku bych ani nepomyslel na to, že letos umístím 37-letého Owense do desítky nejlepších WR v NFL. U Bengals našel ztracené mládí a rychlost, jenže u Palmera to nevypadá na nejlepší rok, takže T.O. se letos trofeje nejspíš nedočká. "Batman" zatím školí "Robina".

9. Calvin Johnson, Detroit Lions


Mnozí majitelé Calvina Johnsona ve Fantasy a fanoušci Lions určitě chytali infarkt, když se v prvním zápase zranil QB Matthew Stafford. Jeho náhrada Shaun Hill hraje nad očekávání dobře a Megatron neřeší jaký QB mu háže, jen stačí, když mu míč hodí daleko, do výskoku a nejlépe do endzony, on si to už nějak s obranou přebere.

10. Anquan Boldin, Baltimore Ravens


Jedna z největších akvizic letošní offseason se rychle zabydlela v útoku Ravens a po pomalejším startu zazářil v zápase proti Clevelandu. Zatím jej hodně trápí nekonzistence výkonů celého útoku Ravens.

-------------------------------------------------------------------
Hráči pod čarou (bez určení pořadí):

Randy Moss, Minnesota Vikings


U Vikings bude mít mnohem více míčů, ale zatím hraje nekonzistentně a některé zápasy "vypouští".

Santana Moss, Washington Redskins


Dobře si rozumí s Donovanem McNabbem. Sbírá hodně yardů, ale zatím to chybí touchdowny a lepší produkce v redzone.

Andre Johnson, Houston Texans

Zatím se lehce trápí a nyní jej brzdí zranění.

Jeremy Maclin, Philadelphia Eagles


S Vickem by měl šanci dostat se do Top 10, ale ten je na několik týdnů mimo. Má více TD než jeho kolega DJax.

Desean Jackson, Philadelphia Eagles


Zatím dobré výkony, ale není to tak výbušná zbraň co loni.

Underachievers:

Greg Jennings, Green Bay Packers


Zatím největší zklamání, sestupná tendence výkonu z loňska pokračuje. Hraje velmi nekonzistentně a nedokáže se zbavit obránce.

Pierre Garcon, Indianapolis Colts


Projektovaný jako no. 2 u Colts, ale dropy a zranění jej posunuli v depth chartu dolů.

Marques Colston, New Orleans Saints


Stejně jako zbytek kádru Saints ještě lečí kocovinu po oslavách Super Bowl.

Who is this guy?:

Steve Johnson, Buffalo Bills

V prvních zápasech hrál velmi špatně a dropoval, ale za poslední tři zápasy nasbíral 4 TD. Nový hlavní cíl pro Ryan Fitzpatricka.

The best catch:

Danny Amendola, St. Louis Rams


http://www.nfl.com/videos/nfl-cant-miss-plays/09000d5d81b047eb/Amendola-s-catch-as-good-as-it-gets


Season Leaders:
Receptions: Reggie Wayne (39
Yardy: Brandon Lloyd (589yds)
Touchdowns: Hakeem Nicks (6)
Průměr yardů: Mike Wallace (23,4yds/rec
Yardy na zápas: Miles Austin (118,5yds/gm)
Nejdelší reception: Lance Moore (80yds)
YAC (min. 10 rec): Lance Moore (9,1yds)
První downy: Reggie Wayne (30)

Žádné komentáře:

Okomentovat