pondělí 13. prosince 2010

Co se stalo v zápase TB-WSH

Někteří z vás si v přenosu zápasu Tampa Bay proti Washingtonu všimlo, že Redskins při snaze o vyrovnání na konci zápasu zahrálo 5 downů, jak je to možné?

Celý problém je velice banální a chybu udělalo více stran. První chyba byla, že marker značící první down byl umístěn na 3yd line místo na 2yd line. První chyba padá na hlavu down markerů a rozhodčích, kteří je mají na starost. V tomto obrázku si můžete odpočítat podle yardových čar na sideline, že Redskins stačilo k zisku 1st downů 9 místo 10ti yardů.

Na tomto obrázku je to jasně viditelné:
Omluvte sníženou kvalitu popisků :)
Následoval play Redskins 1st&10, kdy McNabb házel pass na WR Anthony Amrstronga s číslem 13. Armstrong pass zachytil a získal 9yd, tedy podle postavení down markerů na hřišti získal 1st down a novou sadu her.

Na dalším obrázku je vidět, že Armstrong je down by contact na hranici "prvního downu":

Televize FOX má stále umístěnou "čáru" na 3yd line, což by mělo být spravně. Po tomto catch následoval opakovačka předchozího playe a nebylo tedy v přenosu vidět, jak umpire pokládá míč a referee dává signál značící získání 1st downu. Televize FOX tedy měla následně přepnout grafiku, což neudělala a byla tak celou dobu posunuta o jeden down napřed oproti situaci na hřišti.

Hráči na hřišti i rozhodčí po této situaci následně hráli, tak jako by následující akce byla 1st&goal.

Následoval sled akcí, který byl skončen TD passem na Santanu Mosse, který posunul skóre na 17:16. Ale poté Hunter Smith pří XP nechytil snap a Bucs i tak vyhráli. Nechtěl bych predikovat co by se stalo, kdyby zápas šel do OT. Bucs by jistě zuřili a byl by z toho pěkný skandál.

Na konci je tedy zřejmé, že první chybu udělali down markeři na vzdálené straně hřiště, rozhodčí, kteří toto nezkontrolovali a jistý podíl viny padá i na televizi FOX, která nereflektovala situaci na hřišti a zmátla tak diváky.

Žádné komentáře:

Okomentovat