pátek 5. února 2010

2009/2010 Top Wide Receivers

1. Andre Johnson *
Obrázek
Král vzdušného prostoru v NFL, to je Andre Johnson. Jasná jednička mezi Wide Receivry, tahoun týmu, hráč s velkým nasazením co se nebojí chytat míče uprostřed hřiště a dovedl Texans k první Winning record v historii týmu. Skončil v Receiving yards daleko před druhým Wesem Welkerem, rozdíl činí 221 yards, což jsou nějaké dva zápasy!!! Z výkonu Johnsona také těžil jeho QB, Matt Schaub, ten skončil první v počtu Passing Yards o skoro stejný rozdíl - 220yards. Řekněme si na rovinu, kde by byli Texans bez Andreho....


2. Miles Austin *
Obrázek
Na začátku season začal jako třetí WR na depth chartu Cowboys a pak přišel zápas v Kansas City, kde zachranil svůj tým krásným TD a dovedl Dallas do Overtimu, který rozhodl svým druhým TD. Od té doby se stal obávaným playmakerem. Velmi těžko se tackluje a dovedl k dokonalosti otočku z Curl Route směrem ven ze hřiště.
Season zakončil se 1320ti yardy a 11ti TD, gratuluji k výborné season.

3. Randy Moss
Obrázek
Randy Moss opět nezklamal, opět potvrdil svoje schopnosti v Deep Zone a výborný timing výskoku. Patriots vedeni Tomem Bradym sice nehráli, tak přesvědčivě jak by možná někteří jejich fanoušci čekali, ale na vítězství v Divizi a postup do Playoff to stačilo. Randymu hodně pomohl zápas proti Titans, kde si do statistik zapsal 3 Touchdowny. Randy i přes svůj věk patří k nejlepším hráčům a třetí místo mu právem náleží.

4. Reggie Wayne *
Obrázek
Dlouhodobá stálice mezi elitními WRs, po odchodu Marvina Harrisona jasná jednička u Colts. Výborný začátek season, několikrát spolu s Peytonem zachránili Colts při drivech v 4th quarter. Očekávlo se, že dostane těžký Double Cover, ale mladíci Garcon a Collie hráli dobře a významně mu ulehčili život. Season zakončil s přesně 100 receptiony a 10TD, jen o chloupek ho porazil Randy Moss.

5. Larry Fitzgerald *
Obrázek
Fitz má stěstí, že si většinu Madden Curse "vyžral" Troy Polamalu, možná to mohlo pro něj dopadnout velmi špatně. V jednom zápase se musel obejít bez Warnera a všech zápasech měl na sobě navěšeného CB i Safetyho, i přes tuto obranu se dokázal prosadit. O 3 catche mu utekla hranice 100 receptions, ale vynahradil si to 13 TD, spolu s Randy Mossem se stali leadery v kategorii rec. TDs.

6. Sidney Rice *
Obrázek
Sidney Rice neni prvním ani posledním WR, který vzkvétl díky novému QB. V porovnaní s předcházejicími season, je to uplně jiný hráč, v loňském roce měl jen 142yds!!! Letos chytil od Favreho 1342yds a 8TD, velmi dobrý výkon, ale co bude až Brett "opět" odejde?

7. DeSean Jackson *
Obrázek
DJax je hráč, na kterého je zábava koukat, Deep Threat a skvělý returner. Vyníká schopnostmi zmást secondary soupeře a skvělou rychlostí, velmi často je wide open hluboku v zadních řadách soupeře. Ve své druhé season se dostal do Pro Bowlu a to hned na dvou pozicích, jako WR a Returner. Skončil druhý ve statistice Yards per Catch, celkově získal 1167yds, 9TDs.

8. Wes Welker *
Obrázek
Wes Welker ma jako vždy úctyhodné stats, jen u kolonky TD se každý pozastaví. To je taky důvod proč Welkera řadím tak "nízko". Jinak určitě patří mezi tu nejvyšší elitu v NFL, jen kdyby dostal víc prostoru v Redzone a Tom to neházel jen na Mosse.
Welker navzdory několika absencím na začátku season chytil 123 přihrávek pro 1348yds, což je druhý nejlepší výsledek po Andrem Johnsonovi. Jen doufám, že Wes bude připraven na přístí season po ošklivém zranění ve Week17.

9. Roddy White
Obrázek
V těchto patrech žebříčku už je těžké rozhodovat koho dát upřednostit. Rozdíly ve stats jsou velmi malé a protoze sem zapojil i "vliv v zápasech". Právě tento vliv měl Roddy White v několika zápasech více než zásadní. Několikrát zachránil Falcons, hodně mu uškodila absence Matta Ryana a celkově slabé výkony offense Falcons. Roddy White letos rozhodně nezklamal a 1183yds spolu s 11ti TD, jsou toho důkazem.

10. Brandon Marshall *
Obrázek
Zlobivé dítě z Denveru, ikdyž dle mého názoru má na to trochu právo. Je jedním z WR, kteří ve třech po sobě jdoucích season chytili přes 100 přihrávek. Podával dobré výkony navzdory velkým změnám v celé organizaci Broncos. Po neshodách s HC McDanielsem neodehrál poslední zápas, ale v průběhu season byl tahounem Broncos, kteří již druhou season v řadě promarnili možnost postupu do Playoffs. Je více než jasné, že Marshall v offseason vymění tým, uvidíme jestli udrží šnůru season s více něz 100receptions.

* = Pro Bowl

Dále bez komentáře...

11. Steve Smith (NYG)
Obrázek

12. Vincent Jackson
Obrázek

13. Santonio Holmes+Hines Ward
ObrázekObrázek

14. Chad Ochocinco
Obrázek

15. Marques Colson
Obrázek


Rookie Top 5:

1. Percy Harvin+Hakeem Nicks
ObrázekObrázek

2. Mike Wallace
Obrázek

3. Austin Collie
Obrázek

4. Jeremy Maclin
Obrázek

5. Johny Knox
Obrázek

Season Leaders:
Yards Receiving - Andre Johnson (1569)
Receptions - Wes Welker (123)
Yardy na Zápas - Andre Johnson (98,1)
Yardy na Reception - Mike Wallace (19,4)
Nejdelší TD - T.O. (98)
Nejvíce 1stDown - Reggie Wayne (73)

Žádné komentáře:

Okomentovat