sobota 6. února 2010

Buffalo Bills přechází na 3-4 defenzivní systém.

Tým Buffalo po podpisu nového Defensive Coordinatora George Edwardse oznámil, že v následujicí sezóně budou hrát 3-4 systém. Edwards předcházejicí ročník působil jako Linebacker coach u Miami Dolphins, tedy týmu který hrál tento 3-4 systém (3-4 je obranný systém se 3 DL a 4 LB).

Panují obavy z toho, jestli je to správný krok. Současné složení obrany Bills není moc vhodné na tuto transformaci. Dá se očekávat, že loňský první pick v Draftu Aaron Maybin se přesune z DE na post Strongside Linebackara a podobný přesun provede veterán Schobel, ale na opačné straně obrany. Složité bude taktéž hledání optimální kombinace do Defensive Line, v současné době nemají Bills v sestavě masivního Nose Tackle, který je pro tento systém velmi důležitý.

Do současného ročníku provedlo podobný přechod několik týmu - Denver Broncos, Arizona Cardinals, Kansas City Chiefs a Green Bay Packers. Většina těchto týmu se s tímto úkolem popasovala velmi dobře, zejména Packers, jejichž obrana skončila druhá celkově.

Připomeňme, že Bills během loňského ročníku vyhodili HC Dicka Jaurona a nedávno podepsali Chana Gaileyho, dlouholeté HC Georgia Tech University a posledně Offensive Coordinator týmu Kansas City Chiefs. Nový tým trenéru bude mít spoustu práce, aby dovedl Bills opět do playoff, situace v divizi jim rozhodně příliš nenahrává.

Žádné komentáře:

Okomentovat