pondělí 10. března 2014

2014 NFL Draft Prospects - QB




1. Blake Bortles, Junior, Central Florida
Podobný hráč: Ben Roethlisberger
6-4, 230lbs, Top 5

Bortles letos ovládl ofenzivní statistiky Conference USA a notně potrápil mnohé favority. Jako většina college QB pracoval zejména z shotgun formace a s jednoduchým čtením obrany soupeře. Disponuje takřka ideální stavbou pro NFL QB, je schopný hodit všechny passy s adekvátní rychlostí. Ze všech tří top QB má dle mého názoru nejlepší deep passy. Bude muset zapracovat na vylepšení mechaniky a zejména footworku, kdy často nemá srovnané nohy nebo hází s těžištěm na zadní noze. Není podle mě tak připravený na NFL jako Teddy Bridgewater, ale důvod proč jej řadím na první místo výše hranice kam může dotáhnout své schopnosti, která je vyšší jak u Bridgewatera.




2. Teddy Bridgewater, Junior, Louisville
Podobný hráč: Aaron Rodgers
6-3, 196bs, Top 10

Nejlépe připravený prospect, díky dobrému campu by mohl startovat již hned od prvního zápasu. Nesmírně vyzrálý hráč, který je schopen číst obrany soupeře a dobře předvídat kam hodit pass. Má velmi rychlý release a dobrou přesnost na krátké a střední vzdálenosti, deep teritorium je oblast na niž by měl zapracovat. Takřka dokonalá práce nohou a velmi vyspělá technika. Nejlépe by mu svědčila West Coast offense, kde by mohl zúročit své kvality. Jeho slabinou je tolik diskutovaná jeho menší stavba těla a průměrná mobilita, oblasti které byly diskutované u Aarona Rodgerse, když vstupoval do NFL.




3. Johnny Manziel, Sophmore, Texas A&M
Podobný hráč: Russell Wilson
6-0, 210lbs, 1st Round

Prospect který rozděluje fotbalovou obec asi nejvíce v celém draftu. Maličký kouzelník, který dokáže vytěžit mnoho z již ztracených akcí. Jeho hlavními přednostmi jsou jeho mobilita a instinkt, díky kterému dokáže často vybudit obrovské emoce v řadách fanoušků. Jeho ruka je dle mého názoru pouze průměrná, hází až příliš mnoho podhozených nebo nepřesných míčů, taktéž průměrná je i celková síla. Až příliš často zbytečně opouští pocket nebo rolluje, jeho scrambling není zdaleka tak "učesaný" jako v případě Russella Wilsona. Dalším potenciálním problémem může být jeho charakter. Co se od něj dá, ale s jistotou očekávat je, že přitáhne obrovskou pozornost jak médií i fanoušků, takže zcela jistě dobrý marketingový tah.




4. Derek Carr, Senior, Fresno State
Podobný hráč: Mark Sanchéz
6-3, 218lbs, 1st-2nd Round

Jeho starší bratr David byl v roce 2002 první volbou v historii nově vzniklých Houston Texans a taktéž v NCAA hájil barvy Bulldogs. Letos vytvořil skvělé duo s WR Davante Adamsem, kdy oba spolu získávali velmi zajímavá čísla. Velmi atletický hráč s velkým talentem, jeho release je bleskurychlý a velmi přesný na krátkých a středních vzdálenostech. Jeho největší slabinou jsou dlouhé přihrávky, kde ztrácí přesnost a často tlačí míče do dobrého coveru. Celkově je to kvalitní QB, který může uspět, pokud okolo něj tým vybuduje kvalitní zázemí.




5. AJ McCarron, Senior, Alabama
Podobný hráč: Andy Dalton
6-4, 214bs, 2nd Round

Hráč, který proslul jako pouhý "game-manager" nadupaného týmu Crimson Tide. Určitě těžil ze skvělé O-line, parádní run game, dobrých receiverů a takřka neprostupné obrany, ale i jemu patří velký díl úspěchů Alabamy. Díky práci v propracovaném systému, velmi podobnému tomu co jej bude čekat v NFL, tak má McCarron určitý náskok před svými soupeři. Velice inteligentní vůdce týmu, který dokáže číst obrany a rozdělovat passy. Adekvátní pohyblivost na NFL s dobrým footworkem. Nadprůměrně silná ruka, hází míče s velmi dobrou přesností a málokdy dělá špatná rozhodnutí. Velmi dobrá volba pro silné týmy, kterým schází dobrý QB a chybí jim poslední dílek do skládačky k zisku Super Bowl. Je pravděpodobné, že se jej některý týmu bude snažit získat trade backem do prvního kola.




6. Jimmy Garoppolo, Senior, Eastern Illinois
Podobný hráč: Jake Locker
6-3, 222lbs, 2nd Round






7. Zach Mettenberger, Senior, LSU
Podobný hráč: Joe Flacco
6-5, 230lbs, 3rd Round






8. Tajh Boyd, Senior, Clemson
Podobný hráč: Tyrod Taylor
6-1, 225lbs, 3rd-5th Round






9. David Fales, Senior, San Jose State
Podobný hráč: Chad Henne
6-3, 220lbs, 4th-5th Round






10. Aaron Murray, Senior, Georgia
Podobný hráč: Case Keenum
6-1, 208lbs, 5th-7th Round

Žádné komentáře:

Okomentovat