pondělí 10. března 2014

2014 NFL Draft Prospects - RB

Pozice running backa v NFL Draftu už dlouhodobě ztrácí na důležitosti a jejich hodnota klesá s tím, jak většina týmů přechází rotaci více hráčů. Specifikem letošního draftu je výskyt mnoha talentovaných silových typů. Celkově by neměl první RB být vybrán dříve než v druhém kole, na první kolo letos chybí nějaký výrazný talent, který by převyšoval ostatní

1. Carlos Hyde, Ohio State, Senior

Podobný hráč: LeGarrette Blount
6-0, 230lbs, 2nd Round

Carlos Hyde by se dal popsat jako rozjetá lokomotiva připravena prorazit vše co mu stojí v cestě... no nechal jsem se trochu unést. Na svoji velikost disponuje překvapivou rychlostí a hlavně skvělou výbušnosti. Je mu vlastní silový způsob běhu, kdy se drží nízko a se zabaleným míčem narazit do obránce. Po nárazu má perfektní práci nohou, kdy je velmi těžké jej dostat na zem. Excelovat bude zejména jako short-yardage RB a v rotaci s agilnějším parťákem. Nelze od něj očekávat rychlost, se kterou by utíkal obráncům soupeře nebo hbitost při uhýbání tacklům. U jeho jména bude u hodně týmu viset otazník v podobě problému mimo hřiště, kdy letos byl suspendovaný na 3 zápasy zkraje sezóny.




2. Bishop Sankey, Washington, Junior
Podobný hráč: Gio Bernard
5-9, 209lbs, 2nd Round

Ve všech ohledech pravý opak Carlose Hydea. Pro změnu prototypický exemplář druhu zvaný "scatback", který se vyznačuje rychlostí, hbitostí a je zpravidla dobrým receiverem. Sankey ale mimo rámec své kategorie přidává i velmi dobré čtení bloků a akcelerací skrze díru. Jako většina college RB je špatným v blokování a čtení blitzů. Měl by zapracovat na síle a častěji se probít přes tacklujícího obránce.




3. Andre Williams, Boston College, Senior
Podobný hráč: Le'veon Bell
5-11, 230lbs, 2nd-3rd Round

Hráč který letos naběhal nejvíce yardů v NCAA, překonal mnoho školních rekordů a zařadil se na 4. místo v hlasování o Heisman Trophy. Williams patří k dalším silovým RB v tomto draftu, ale oproti ostatním disponuje o něco lepší rychlostí a agilitou. Mohl by týmům nabídnout skvělou kombinaci síly, rychlosti a tackle breaking.




4. Jeremy Hill, LSU, Sophmore
Podobný hráč: Steven Jackson
6-1, 233lbs, 3rd Round

V mnoha ohledech hráč podobný Carlosu Hydeovi, oba disponují podobný proporcemi a podobně dopadli v měřených hodnotách během NFL Combine. V jedné kategorii mě však uchvátil, jeho 10yd split je naprosto excelentní a ukazuje jeho obrovskou výbušnost a velmi dobrou akceleraci, tak potřebnou pro všechny RB. K dalším plusům patří jeho efektivita jako receivera z pozice RB a málo vyprodukovaných fumblů. Naopak k mínusům patří jeho problémy mimo hřiště, na svém kontě ma obvinění ze sexualního napadení a letos udeřil pěstí muže před barem v campusu LSU.




5. Lache Seastrunk, Baylor, Junior
Podobný hráč: Ahmad Bradshaw
5-9, 201lbs, 3rd Round

Letos začal velmi dobře a těžil s vysoké efektivity útoku Bears, ale pak přišlo zranění a úpadek formy. Čas který zaběhl na NFL Combine je zklamáním s ohledem na výkony, které předváděl na hřišti a s jeho minulosti, kdy byl atletem na High School. Velmi agilní hráč s nadprůměrnou rychlostí, velmi dobrý pad level a práce po kontaktu s obránci. Nepatří mezi silové typy a neproráží mnoho tacklů.

Žádné komentáře:

Okomentovat