pátek 12. února 2010

St. Louis Rams změní majitele

Majoritní vlastníci týmu Rams, Chip Rosenbloom a Lucia Rodriguez, potomci zesnulé bývalé majitelky Georgie Frontier, dnes oznámili, že odprodají svůj podíl v týmu Shahidu Khanovi, majiteli výrobce náhradních dílů z Illinois. Khanovi tak připadne 60% podíl a stane se majoritním majitelem. Aktuální hodnota Rams je odhadována magazínem Forbes 913 mil. USD, prodejní cena možná bude nížší, přibližně 750 mil. USD.

Zbytek týmu je v držení Stana Kroenkeho, který taktéž vlastní Denver Nuggets, Colorado Avalanche, Colorado Rapids a podíl v Arsenal FC, od podpisu smlouvy bude mít 60 dní na to, aby rozhodl o svém dalším kroku. Může nabídnout svůj podíl k prodeji, podat vyšší nabídku nebo si ponechat svůj podíl. Dalšími kdo může zastavit prodej Rams jsou ostatní majitele týmů NFL, k odsouhlasení prodeje je potřeba 75% většiny.

V posledních letech se také spekuluje o přesunu Rams na nový stadion v Los Angeles, který se už začal stavět. Rams hráli v Los Angeles do roku 1993, kdy majitelka Georgia Frontier rozhodla o přesunu týmu. Rams se již několik let potácejí ve spodních patrech NFL a letos skončili dokonce na posledním místě.

Žádné komentáře:

Okomentovat